Skip links

De Nieuwe Schuur is schitterend gelegen aan de rand van het dorp Herpt met uitzicht over het weidse landschap.

De Nieuwe Schuur beschikt over een theaterzaal, een panoramazaal, vier projectkamers met gelegenheid om te slapen en een eigen badkamer, een riante keuken -ideaal om samen te koken- met een bijkeuken en een (jazz)kelder waar je ook tafelvoetbal en pingpong kan spelen. Er zijn overdekte terrassen met een geweldige tuin om te relaxen, buiten te koken en te eten en voor sport en spel. Wandelen en fietsen is heerlijk in de omgeving: het historische plaatsje Heusden, de Loonse en Drunense Duinen en de bourgondische stad Den Bosch. 

De begane grond is rolstoeltoegankelijk met een mindervalidentoilet. Er zijn voldoende parkeerplaatsen met de mogelijkheid voor het opladen van elektrische auto’s.

De Theaterzaal

– begane grond

De Theaterzaal is geschikt voor 80-100 personen in theateropstelling en uitgerust met de modernste theatertechniek inclusief film en geluid.

De Theaterzaal heeft een weldadig uitzicht over het landelijk gebied; rondom zijn grote glazen deuren die openen naar de overdekte terrassen. De Nieuwe Schuur is daarmee een all-weather locatie. De acoustiek is fantastisch voor muziek, theater, dans en film. De zaal is volledig te omsluiten met theatergordijnen en heeft een groot filmscherm met hoogwaardige projectie en audio.

Daarnaast is er in de kelder een toneelberging voor stoelen, tafels, podia en decors. Via een luik kan alles naar de theaterzaal getakeld worden.

De keuken

– Begane grond

Op de begane grond, grenzend aan de overdekte terrassen, is een professionele, gezellige keuken met leuk uitzicht op de straat en veel licht.

De keuken is van alle gemakken voorzien: twee afwasmachines, twee ovens, een grote elektrische kookplaat, drie verrijdbare bartafels en een volledige keukeninventaris. Op het aansluitende overdekte terras kan een Green Egg of BBQ geplaatst worden.

De (Jazz)kelder

– Kelder

De blikvanger is de Jazzkelder met de zwarte toneelgordijnen, een sprankelend kobaltblauw kleed op de vloer en dimbare plafond- en staande lampen. Je waant je in Blue Note, Smoke, Smalls of Birdland: je bent alleen niet in New York, maar veel dichterbij – in Herpt! De perfecte plek voor musici om te jammen en te improviseren.

En als het geen muziek hoeft te zijn is er gelegenheid om er te pingpongen en tafelvoetbal te spelen.

De Panoramazaal

– Tweede verdieping

De Panoramazaal is een sensatie: een fantastische houten zolder met rondom uitzicht over het weidse landschap.

In de Panoramazaal, met eigen pantry, kan worden vergaderd met 6-15  personen. De zaal kan ook worden gebruikt voor kleine optredens, yoga sessies of een afsluitende borrel.

De Projectkamer(s)

– Eerste en tweede verdieping

Op de eerste en tweede verdieping zijn vier projectkamers. Ze zijn flexibel ingericht zodat deze ook als slaapgelegenheid gebruikt kunnen worden, met ieder een eigen badkamer.

De kamers op de eerste verdieping hebben beiden een geheim: de bedstedes die iedereen leuk vindt om juist daar te slapen.

De kamers zijn buitengewoon geschikt om er in te werken of kleine overleggen te voeren. Bijvoorbeeld als een groot gezelschap uiteengaat om in kleine groepjes te brainstormen. Alle kamers zijn smaakvol ingericht met mooie kunst aan de muur.

Het Rietenhuisje

– Heerlijkheid Herpt

Op het landgoed tegenover De Nieuwe Schuur staat een grote moderne woonboerderij met twee authentieke boeren huisjes: het Rietenhuisje en het Bakhuisje.

Het Rietenhuisje, prachtig afgedekt met een rieten dak, is comfortabel ingericht met een moderne keuken, een gezellige woonkamer met houtkachel, een slaapkamer met tweepersoonsbed en een badkamer. Het Rietenhuisje heeft het mooiste uitzicht over het landschap en zicht op De Nieuwe Schuur. En is ook zeer geschikt om vergaderingen of brainstorm sessies te houden.

Het Bakhuisje

– Heerlijkheid Herpt

Ernaast staat het Bakhuisje; hier werd vroeger het voer voor de varkens gekookt. Het is een lief klein huisje, comfortabel ingericht, en beschikt over een kleine woonkamer met houtkachel, slaapkamer met een tweepersoonsbed en badkamer. Je kan er thee of koffiezetten, maar beschikt niet over een eigen keuken.