Skip links

Acapellazanggroep KORALI in De Nieuwe Schuur

13 mei 2024

In het weekend van 11 mei repeteerde acapellazanggroep KORALI in De Nieuwe Schuur. De leden zijn Oekraïens en wonen al langere tijd in Nederland. Ze leggen zich toe op het bevorderen van de Oekraïense koorzangtraditie en -cultuur in Nederland. Naast Oekraïns liederen hebben ze ook dit nummer van Frans Bauer op hun repertoire staan.

Workshop Fysiek Zingen

23 april 2024

Onlangs was er in De Nieuwe Schuur een workshop Fysiek Zingen onder leiding van Nanko Meiborg.

Waarom daar? op bezoek bij De Nieuwe Schuur

24 maart 2024

In de serie ‘Waarom daar?’ laten verteller Clemens Graafsma en reporter Maino Remmers zich via vier gidsen meevoeren door het gebied rond Den Bosch. In aflevering 5 komen ze onder andere langs bij De Nieuwe Schuur. (vanaf ca. 18.30).

Animo Kwartet oefent in De Nieuwe Schuur

15 januari 2024

Het uiterst talentvolle en alom geprezen Animato Kwartet oefende met veel genoegen in het nieuwe jaar op 4 januari jongstleden in De Nieuwe Schuur.

Francine te gast bij Nooit Meer Slapen

14 december 2023

Op 14 december was Francine Houben te gast bij VPRO’s Nooit Meer Slapen. Interviewer Femke van der Laan sprak met Francine over haar nieuwe boek Mecanoo – NAI010, een monografie over haar wereldwijd geroemde architectenbureau Mecanoo.

Je kunt het het gesprek terugluisteren als podcast via: http://bit.ly/NMS-podcastlink

In de aanloop naar dit interview sprak de VPRO-gids ook met Francine. Dat artikel lees je hiernaast.

Het culturele landschap van Francine Houben

22 november 2023

Francine was op zondag 19 november te gast in het Radio 4-programma Panorama Zondag van Hans Smit. “Een inspirerende kunstenaar op leeftijd, een heuvel in het Brabantse landschap en pianomuziek. Het culturele landschap van Francine Houben.” De uitzending is hier als podcast terug te luisteren en hier is meer te lezen over de keuzes van Francine.

Coraline Groen en Robbrecht van Cauwenberghe in De Nieuwe Schuur

22 november 2023

Op zondag 19 november speelden Coraline Groen en Robbrecht van Cauwenberghe in De Nieuwe Schuur.

Drone video rondom De Nieuwe Schuur

Enkele weken geleden was BEECKK Ruimtemakers in De Nieuwe Schuur voor een strategiedag. Het was de eerste keer dat iedereen elkaar weer zag, na twee jaar thuiswerken. Voor de teamdag was een vol en actief programma samengesteld. Eén van de medewerkers van BEECKK had een drone meegenomen en maakte daarmee in alle vroegte deze mooie beelden van de omgeving van De Nieuwe Schuur. De rijp zat nog op het gras.