Skip links

Animo Kwartet oefent in De Nieuwe Schuur

– 15 januari 2024

Het uiterst talentvolle en alom geprezen Animato Kwartet oefende met veel genoegen in het nieuwe jaar op 4 januari jongstleden in De Nieuwe Schuur.

Francine te gast bij Nooit Meer Slapen

– 14 december 2023

Op 14 december was Francine Houben te gast bij VPRO’s Nooit Meer Slapen. Interviewer Femke van der Laan sprak met Francine over haar nieuwe boek Mecanoo – NAI010, een monografie over haar wereldwijd geroemde architectenbureau Mecanoo.

Je kunt het het gesprek terugluisteren als podcast via: http://bit.ly/NMS-podcastlink

In de aanloop naar dit interview sprak de VPRO-gids ook met Francine. Dat artikel lees je hiernaast.

Het culturele landschap van Francine Houben

– 22 november 2023

Francine was op zondag 19 november te gast in het Radio 4-programma Panorama Zondag van Hans Smit. “Een inspirerende kunstenaar op leeftijd, een heuvel in het Brabantse landschap en pianomuziek. Het culturele landschap van Francine Houben.” De uitzending is hier als podcast terug te luisteren en hier is meer te lezen over de keuzes van Francine.

Coraline Groen en Robbrecht van Cauwenberghe in De Nieuwe Schuur

– 22 november 2023

Op zondag 19 november speelden Coraline Groen en Robbrecht van Cauwenberghe in De Nieuwe Schuur.

Najaarsconcert Harmonie De Eendracht Heusden

– 29 oktober 2023

Het traditionele najaarsconcert van Harmonie De Eendracht Heusden vond zondag bij ons plaats. Harmonie De Eendracht en de Duinstedenkapel uit Waalwijk verzorgden een afwisselend programma. In dit slotnummer spelen ze samen.

Ricciotti Ensemble repeteert in De Nieuwe Schuur

– 27 oktober 2023

Het Ricciotti Ensemble repeteerde onlangs in De Nieuwe Schuur. Hier een kleine impressie.

Trainees Koninklijk Concertgebouworkest op bezoek

– 29 september 2023

Trainees van het Koninklijk Concertgebouworkest repeteren en verblijven in De Nieuwe Schuur.

De Nieuwe Schuur zoekt vrijwilligers voor het tuinonderhoud

– 26 september 2023

Tuinvrouwen en -mannen
De Nieuwe Schuur in Herpt staat te midden van een prachtige tuin met een groot gazon, fruitbomen en bloemenvelden aan het Oude Maasje.

We zoeken twee of drie tuinvrouwen of tuinmannen als vrijwilliger. Je vormt samen een team en vindt het leuk om een halve dag per week de prachtige tuin rondom het gebouw te onderhouden. Je wordt betaald met de vrijwilligersvergoeding. Drie robotmaaiers maaien het gras en groot onderhoud wordt gedaan door de hovenier.

Vind je het leuk om ons hiermee te helpen, dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Je kunt ons mailen of bel gerust en je bent van harte welkom.

Leuk om je te ontmoeten en te leren kennen. Tot ziens in De Nieuwe Schuur.

Bianca Breumelhof: info@denieuweschuur.nl 06-25 16 75 39

Graag reacties vóór 10 oktober aanstaande.

Jeugdtheatergezelschap Oortwolk genomineerd voor Eindhoven Cultuurprijs 2023

– 25 september 2023

Jeugdtheatergezelschap Oortwolk repeteert en speelt regelmatig in De Nieuwe Schuur. Oortwolk is een nieuwe speler in het Eindhovense theaterlandschap en maakt voorstellingen gericht op kinderen. Het gezelschap is in coronatijd opgericht en is een duidelijk aanwezige aanbieder van jeugdtheater met een sterke eigen kijk op de leefwereld van kinderen. Oortwolk is genomineerd voor de Eindhoven Cultuurprijs 2023 in de categorie Stimuleringsprijs. Stemmen kan hier.

De Nieuwe Schuur zoekt een gastvrouw/gastheer

– 5 september 2023

We zijn op zoek naar een enthousiaste persoon die het leuk vindt om als vrijwilliger gastvrouw/gastheer te zijn voor gezelschappen die in De Nieuwe Schuur bijeenkomen om te vergaderen of te repeteren.

De gasten zijn inspirerende mensen die genieten van het mooie gebouw op de bijzondere locatie in Herpt. Je bent dienstverlenend ingesteld, hebt een gastvrije en praktische houding en bent een opgeruimd persoon.

Je werkt circa 1 dag per week in de schuur en ontvangt hiervoor een vrijwilligersvergoeding. De werkzaamheden: gasten ontvangen, de zaal gereed maken (vergadertafel/ keuken), de lunch van de cateraar serveren, vragen van gasten oplossen en einde dag de zaal opruimen en gebouw afsluiten. Je maakt deel uit van het team vrijwilligers van De Nieuwe Schuur. We vinden het leuk om je te ontmoeten en te leren kennen.

Je bent van harte welkom voor een kop koffie.

Graag tot ziens in De Nieuwe Schuur!

Mail of bel Bianca Breumelhof:

Info@denieuweschuur.nl

06-25 16 75 39

Als je geïnteresseerd bent, ontvangen we je reactie graag binnen 10 dagen.

Het Uur met Francine Houben

– 8 april 2023

Francine was onlangs te gast in Het Uur, de NRC-podcast van Pieter van der Wielen. Van der Wielen spreekt met Francine over haar minutieuze lokale onderzoek voordat ze aan een ontwerp begint en het belang van alle zintuigen in een ontwerp. Over hoe de mens altijd centraal staat, en hoe gebouwen – net als mensen- moeten aarden. Over de rol van architecten in het bouwen van de toekomst, en hoe intuïtie niet ‘iets vrouwelijks’ is, maar gebaseerd is op ervaring. Ook De Nieuwe Schuur komt ter sprake. “Een gebouw ontwerpen is een soort storytelling.”

Luister de podcast via Spotify of Apple podcasts.

Roelofs en Van Bommel bij Roots in Heusden in De Nieuwe Schuur

– 30 januari 2023

Op woensdag 25 januari 2023 speelden Roelofs en Van Bommel in Heusden swingende grooves in diverse muziekstijlen in De Nieuwe Schuur. In de video een korte impressie van het optreden.

Repetities Kamerkoor Ilmatar

– 30 januari 2023

In het weekend van 13 tot en met 15 februari repeteerde Kamerkoor Ilmatar in de De Nieuwe Schuur, ter voorbereiding van hun komende optredens. In de video een korte impressie..

Excursie van Bosch Architectuur Initiatief (BAI)

– 23 januari 2023

Op vrijdag 20 januari 2023 was het BAI op bezoek in De Nieuwe Schuur. Het Bosch Architectuur Initiatief levert als non-profit organisatie een constructieve bijdrage aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving in en om ‘s-Hertogenbosch. De deelnemers aan de door het BAI georganiseerde excursie kregen uitleg van Hans Andersson over het ontwerp, bouw, gebruik en filosofie van de multifunctionele schuur. BAI-programmamaker Stan Wagter schreef een kort verslag en maakte deze dronevideo van De Nieuwe Schuur in de sneeuw.

Marble Waves bij Roots in Heusden in De Nieuwe Schuur

– 1 december 2022

Op woensdag 30 november 2022 speelden de Nederlandse indiefolkband Marble Waves bij Roots in Heusden in De Nieuwe Schuur. In de video een korte impressie van het optreden. Wies Luijtelaar maakte foto’s van het optreden. Die vind je hier.

Het Financieele Dagblad op bezoek bij De Nieuwe Schuur

– 25 november 2022

Hilda Bouma van Het Financieele Dagblad was onlangs in De Nieuwe Schuur en vertelt over het idee van Francine Houben en Hans Andersson, de uitwerking en het dagelijks gebruik. “De Nieuwe Schuur: optimaal netwerken naar draagkracht”

Het hele artikel is hier te lezen.

Najaarsconcert van Harmonie De Eendracht Heusden, samen met zanggroep Très Jolie

– 2 november 2022

Op zondag 30 oktober 2022 vormde De Nieuwe Schuur de locatie voor het traditionele najaarsconcert van Harmonie De Eendracht Heusden. Naast Harmonie De Eendracht Heusden trad ook zanggroep Très Jolie op. Beide verenigingen brachten een afwisselend programma.

Het programma van Harmonie De Eendracht Heusden bevatte onder andere het bekende Band of Brothers, muziek uit de gelijknamige oorlogsfilm maar ook Dances with Wolves, muziek uit de filmhit met Kevin Costner.

Très Jolie is een sprankelend popkoor, opgericht in oktober 1989. Hun repertoire bestaat uit ballads en uptempo popnummers. Het programma van Tres Jolie bestond o.a. uit ‘Imagine’ van John Lennon en ‘Walking in Memphis’ van Cher en vele andere bekende nummers.

Het concert werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van koor en harmonie. Ze brachten de klassieker ‘Hallelujah’, bekend geworden door Leonard Cohen en later Jeff Buckley.

Sean Taylor bij Roots in Heusden in De Nieuwe Schuur

– 27 oktober 2022

Op woensdag 26 oktober 2022 speelden singer-songwriter Sean Taylor en contra-bassist Mike Seal bij Roots in Heusden in De Nieuwe Schuur. In de video een korte impressie van het optreden.

Cappella Pratensis en Sollazzo Ensemble repeteren voor nieuwe voorstelling

– 24 oktober 2022

Het in polyfone muziek gespecialiseerde ensemble Cappella Pratensis en het Zwitserse Sollazzo Ensemble zijn in De Nieuwe Schuur aan het repeteren voor een nieuwe voorstelling die begin 2023 plaatsvindt. Het Feest van de Zwaan wordt een avond vol meerstemmige zang, muziek en gastronomie uit de middeleeuwen.

Van de website van Cappella Pratensis: “Aan het begin van de Renaissance werd de Zuid-Nederlandse stad ’s-Hertogenbosch met zijn overvloed aan kerken en kloosters ook wel ‘klein Rome’ genoemd. Een centrale plaats op dit religieuze toneel werd ingenomen door de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Deze vrome organisatie beschikte over één van de beste koren in Europa, dat een breed scala aan polyfone koormuziek uitvoerde in zijn eigen kapel in de machtige Sint-Janskathedraal. Maar hun volksnaam Zwanenbroeders danken ze aan de grootse banketten die ze jaarlijks organiseerden, waarbij één of meer zwanen op het menu stonden, een zeer exclusieve delicatesse in die tijd.

Met zes zangers, acht instrumentalisten, een verteller, een culinair historica en een keukenbrigade brengen we zo’n 16e eeuwse zwanenmaaltijd weer tot leven. Het programma met muziek, dans, entertainment en gerechten is gebaseerd op gedetailleerde beschrijvingen uit de archieven van de Broederschap. Als bezoeker van Het Feest van de Zwaan neem je deel aan het banket en word je onderdeel van de voorstelling. Je ontdekt waar het Bourgondische karakter van Brabant vandaan komt en ervaart de rijke muziek- en eetcultuur die daarbij hoort. De voorstelling is een must voor iedereen die van muziek,  geschiedenis en lekker eten houdt!”

Debat over Criminaliteit en Ondermijning in De Nieuwe Schuur

– 20 oktober 2022

De overheid slaagt er alsmaar niet in om de ondermijning als maatschappelijk vraagstuk terug te dringen. Waar betekent dit? Onlangs werd bekend dat de ontwikkeling van het nieuwe Multidisciplinair Interventieteam (MIT) is stopgezet. Met de extra miljoenen die de vorige minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus ter beschikking heeft gesteld voor dit project is niets bereikt.

Op vrijdagavond 7 oktober 2022 was er een debat in De Nieuwe Schuur over Criminaliteit en Ondermijning. Sprekers: Paul Depla (burgemeester Breda), Wilbert Paulissen (politiechef Noord-Brabant Oost), Matthijn Lamers (teamchef basisteam Meierij), Bart Nieuwenhuizen (raadsheer Den Bosch) en Jan Tromp (onderzoeksjournalist). Gespreksleider was Leo Swaans.

Drone video rondom De Nieuwe Schuur

Enkele weken geleden was BEECKK Ruimtemakers in De Nieuwe Schuur voor een strategiedag. Het was de eerste keer dat iedereen elkaar weer zag, na twee jaar thuiswerken. Voor de teamdag was een vol en actief programma samengesteld. Eén van de medewerkers van BEECKK had een drone meegenomen en maakte daarmee in alle vroegte deze mooie beelden van de omgeving van De Nieuwe Schuur. De rijp zat nog op het gras.