Skip links

Kroonenberg Trio bij Roots in Heusden in De Nieuwe Schuur

– oktober 2021

Op woensdag 30 juni 2021 was er na lange tijd weer een editie van Roots In Heusden. In De Nieuwe Schuur speelde het rootstrio van Philip Kroonenberg (gitaar, vocals), Sjoerd van Bommel (drums, vocals) en Aad van Pijlen (bas, vocals).


Bekijk hier ook de mooie fotoserie die Monique Nuijten van het optreden heeft gemaakt.

Roots in Heusden: Eric Devries & Band

– 3 oktober 2021

Op woensdag 6 oktober presenteert Roots in Heusden de singer-songwriter Eric Devries en zijn band in De Nieuwe Schuur. Het nieuwe solo-album Song & Dance Man van Eric Devries is bijna volledig akoestisch. Een intiem en folky album in een Bluegrass setting, waarmee Devries met verdieping een volledig verhaal vertelt. Devries is wars van commercie en houdt zich ver van gimmicks. In een tijd waarin alles lijkt te draaien om het streamen van single tracks, brengt hij juist een volledig nieuw album uit. Alle nummers op het album zijn opgenomen met producer en multi-instrumentalist Janos Koolen, contrabassist Lucas Beukers en violist Joost van Es, die ook in zijn live band spelen.

Het optreden begint om 20.30 uur en kaarten kosten €17,50. Meer informatie en tickets vindt u op de website van Het Ravelijn.

Mercy John tijdens Roots in Heusden

– 22 september 2021

Op woensdag 25 augustus speelde americana-artiest Mercy John in De Nieuwe Schuur tijdens Roots in Heusden. Bekijk hiernaast een korte impressie van het optreden. 

Mecanoo architecten in Herpt

– 4 september 2021

Repetitie en studie Cappella Pratensis

Cappella Pratensis is een internationaal mannenkoor gespecialiseerd in muziek uit de 15e en 16e eeuw onder leiding van artistiek leider Stratton Bull. Sinds mei van dit jaar verblijft het koor regelmatig in De Nieuwe Schuur voor meerdaagse studie- en repetitiebijeenkomsten.

Dit najaar treedt het koor op in Waalwijk, Heusden, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht en Amsterdam, onder andere met harpist Remy van Kesteren en de jeugddansgroep de Stilte.

Videoreportage Het Houtblad

– 2 september 2021

Het Houtblad maakte een korte videoreportage over De Nieuwe Schuur. Als vakblad voor professionals in de hout- en bouwsector waren ze geïnteresseerd om ons cultuur- en vergaderhuis te zien, dat is gebouwd met Cross Laminated Timber (CLT) en bekleed met op Japanse wijze gebrand hout. In de reportage vertelt Francine waarom ze voor hout heeft gekozen en wat dat doet voor de sfeer van de ruimtes in De Nieuwe Schuur.

Het bijbehorende artikel uit Het Houtblad van mei 2021 is hier te bekijken.

Tweede Kamerverkiezingen 2021

– 17 maart 2021

17 maart 2021 was het zover. De Tweede Kamerverkiezingen van Nederland.  680 mensen stemden in het stemlokaal De Nieuwe Schuur en vonden het natuurlijk meteen heel leuk om een nieuwsgierige blik te kunnen werpen in het nieuwe gebouw in hun dorp. In de avond werd er tot in de late uren geteld en de uitslag uiteindelijk doorgegeven. De grote tafels kwamen heel goed van pas. En de keuken ook.

Het mooiste stemlokaal van Nederland?

– 17 februari 2021

“Dit is misschien wel het mooiste stembureau van Nederland.” Dat zei minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken woensdag toen ze op werkbezoek was in De Nieuwe Schuur in Herpt. Dit nieuwe theater aan de rand van het dorp bij Heusden wordt op 17 maart gebruikt als stembureau.

Het dorpshuis naast de kerk waar jaren lang gestemd werd, is te klein om coronaproof te kunnen stemmen. De mensen kunnen niet door verschillende deuren naar binnen en naar buiten. “Ook scholen en bejaardenhuizen zijn afgevallen”, vertelt burgemeester Willemijn van Hees terwijl ze met de minister aan de taart zit.

“Ik vind het belangrijk om hier met eigen ogen zien hoe de gemeente het regelt om de verkiezingen veilig te laten verlopen”, verklaart de minister haar bezoek in coronatijd. “Van achter een schermpje in Den Haag was dat toch anders geweest.”

Lees hier verder