Skip links

Culturele Verhuur
Werkplaats voor repetities en try-outs

De Nieuwe Schuur heeft het hart verpand aan de cultuur, aan podiumkunstenaars die vaak tegen de stroom in hun weg omhoog moeten vinden. We geloven heilig in de kracht van de kunsten en bieden kunstenaars de ruimte, de voorzieningen en de inspirerende omgeving om hun toneel-, dans-, muziek-, film- of theaterproductie voor te bereiden, filmopnames te maken of opvoeringen te verzorgen. 

De theaterzaal van De Nieuwe Schuur is voor conferenties, lezingen, discussies en presentaties. Daarnaast heeft de zaal optimale faciliteiten voor repetities, try-outs en voorstellingen, besloten dan wel met publiek.

De theaterzaal heeft een capaciteit tot 100 stoelen en wordt ook veel gebruikt voor kleinere gezelschappen van 10 tot 15 personen. De panoramazaal op de tweede verdieping van het gebouw is een sfeervolle kleine zaal voor wie in kleiner verband wil werken.

Er zijn vier projectkamers, tevens comfortabele slaapvertrekken met badkamers. Op de begane grond is een compleet ingerichte keuken voor ontbijt, lunch of diner. De terrassen rondom de schuur vormen een heerlijke buitenruimte. De prachtige tuin en buitenruimte zijn een weldaad om in te vertoeven.

De Nieuwe Schuur vraagt aan kunstenaars een bescheiden cultureel tarief voor het gebruik van de ruimtes. Dat maken we mogelijk door voor bedrijven en instellingen een marktconform tarief te berekenen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de ANBI-stichting De Nieuwe Schuur. De stichting maakt het mogelijk dat podiumkunstenaars hier een plek hebben om te repeteren, verblijven en/of op te treden. We proberen natuurlijk een verbinding tussen deze twee werelden te maken. Door elkaars kennis en kwaliteiten te ervaren, hopen we te bereiken dat steeds meer gebruikers een bijdrage leveren aan de kunsten. 

Mail ons voor meer informatie of een offerte.